VacciCheck

Bepaalt de serologische status van hond en kat

VacciCheck

Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziekten als infectieuze hepatitis, parvo en distemper bij de hond en panleucopenie, herpes en calici bij de kat. Ook is het bekend dat baat het niet dan schaadt het niet, niet opgaat voor vaccineren. Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van VacciCheck. Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.

Met VacciCheck kan bij nog niet gevaccineerde pups en kittens ook het juiste moment van vaccinatie worden bepaald, door de maternale immuniteit te meten. Zolang de maternale immuniteit nog hoog is, zal de vaccinatiecocktail niet aanslaan! Weggesmeten geld en onnodige producten ingespoten in je dier dus!

Voor CPV, CDV, CAV en FPV is bewezen dat er een zeer sterke correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van virus neutraliserende antilichamen in het serum en de bescherming tegen infectie en ziekte. Ook voor FHV en FCV is de test betrouwbaar. 

De bepaling van de hoeveelheid antilichamen is nu goed, effectief en betrouwbaar mogelijk in de dierenartsenpraktijk met behulp van de VacciCheck in-house test. Voor de test kan serum, plasma en volbloed (ook EDTA) gebruikt worden. VacciCheck wordt inmiddels al in veel landen als de Nederland, VS, Japan en China succesvol en op grote schaal ingezet. 

Wat betekent dit voor jou en jouw dier?

  • Je bespaart geld uit omdat er maar om de 3 jaar (of langer) een cocktailvaccin gegeven moet worden met deze 3 ziekten (let op, test voor vaccin tegen rattenziekte is niet inbegrepen!)
  • Er worden geen onnodige chemicaliën in jouw dier ingespoten.
  • Jouw dier is met zekerheid goed beschermd tegen deze 3 ziekten in plaats van blindelings ervan uit te gaan dat het vaccin goed werkt.
  • Je kan met zekerheid onder de mensen en andere dieren komen, wetende dat jouw dier veilig is.

Voor meer info ga naar https://www.nmlhealth.com/vaccicheck