Team

Dierenarts Nele De Schryver

Ik ben Nele, eigenaar en bezielster van deze dierenartsenpraktijk alsook auteur van het boek ‘Choose your pet like a vet! Honden’.

Al van in mijn kinderschoenen was mijn grootste wens dierenarts worden. Mijn voorliefde voor kleine huisdieren was toen ook al duidelijk. In 2013 studeerde ik af als master in de diergeneeskunde met afstudeerrichting gezelschapsdieren aan de universiteit van Gent. Na veel ervaring te hebben opgedaan door vervangingen te doen startte ik in april 2014 een eigen praktijk in Aalst op.

De algemene persoonlijk aanpak en gemoedelijke sfeer zijn voor mij heel erg belangrijk. Zowel het baasje als het dier moet zich op z’n gemak voelen bij ons. Voor katten betekend dit dat de praktijk extra voorzien en aangepast is op katvriendelijkheid, waarvoor we reeds het certificaat voor catfriendly clinic hebben ontvangen. Hiervoor ben ik ook de ‘Cat advocate’ waardoor ik steeds voor jouw kat zijn noden zal opkomen qua gezondheid en stress.

Zelf spits ik me voornamelijk toe op katten, chirurgie en medische beeldvorming. Mijn liefde voor honden is daarom zeker en vast niet minder en die zijn ook zeker welkom bij mij.

Afspraken kunnen bij mij verkregen worden van maandag tot en met donderdag tijdens de openingsuren.

In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met tekenen, schilderen, zingen en piano spelen, gezelschapsspelen, …

Dierenarts Arvid Cardinaels

Ik heet Arvid, recent als tweede dierenarts gezelschapsdieren in de praktijk gestart. Na mijn afstuderen in 2016 aan de universiteit in Gent heb ik eerst ervaring opgedaan bij andere dierenartsen, voor een groot deel ook door vervangingen. Van eind mei tot en met half augustus 2020 heb ik zo Nele vervangen.

De manier waarop Nele de praktijk voert, ligt me goed, en ook onze visies zijn sterk gelijklopend. Een rustige, stressarme omgang met het dier, een persoonlijke interactie met de eigenaar; het is voor dier, baasje en ons het aangenaamst, maar ook het gezondst. Het voelde voor mij natuurlijk en goed aan om haar praktijk te versterken.

Als kind heb ik ongeveer alles van kleine huisdiersoorten thuis gehouden, op een kat of een hond na.
Recent heb ik zelf ook een kat geadopteerd; iets waar ik erg gelukkig van ben. Vanuit de zorg voor al deze dieren heb ik de studies van dierenarts aangevat, en die ervaring neem ik mee de praktijk in.

Ik voel me bij erg veel huisdiersoorten thuis, en behandel hen graag. Voornamelijk de bijzondere huisdieren waaronder konijnen, knaagdieren en reptielen.

Verder let ik bij alle dieren graag in het bijzonder op een gezond gewicht en gebit, en op een gezond en natuurlijk gedrag.

Afspraken kunnen bij mij verkregen worden op vrijdag en zaterdag tijdens de openingsuren.

In mijn vrije tijd kook ik graag, luister ik muziek, of speel ik gezelschapspelen met vrienden. Ik hou van reizen, maar ook van talen. Baasjes kunnen bij mij terecht in het Engels, Frans, Duits en zelfs Portugees.

Dierenartsassistente en Trimster Sarah Plasschaert

Sarah is onze dierenartsassistente en trimster!

 Sarah zal er zijn op vaste momenten:

 – Maandag: 9 – 19u

  – Dinsdag: 9 – 17u

 – Woensdag: 9 -12.30u

  – Donderdag: 9 – 17u

–  Vrijdag: 9 – 15u

  Op deze momenten kan:

  – steeds om voeding of medicatie gekomen worden.

  – een consult vastgelegd worden bij Sarah voor vragen over de training en verzorging van je hond.

  – Sarah is ook dierentrimster (honden, katten, konijnen en andere pelsdieren) er  zijn nu ook voorzieningen om je dier bij ons te laten wassen en trimmen.

Dit kan altijd, maar is bijzonder handig als je dier erg bang zou zijn of zou durven bijten of krabben. In dat geval kan je dier door Arvid of mij verdooft worden en onder ons toezicht gewassen en getrimd worden.

Indien het dier dan ook medisch nagekeken dient te worden, kan dit allemaal tegelijkertijd. Een pak minder   stress voor je dier en bovendien heel wat tijd uitgespaard!