Kat Vriendelijk

De praktijk heeft het Cat Friendly Clinic Label! Wat houdt dit in?

✴ We begrijpen dat een bezoek aan ons spannend kan zijn voor jou en jouw kat. Daarom zijn we trots op onze accreditatie als ISFM Cat Friendly Clinic.
     Ga voor meer informatie naar  www.catfriendlyclinic.org
 
✴ De ISFM Cat Friendly Clinic-accreditatie is een internationaal erkende onderscheiding. Het houdt in dat we aan bepaalde criteria voldoen om ervoor te zorgen dat jouw kat zo weinig mogelijk stress ervaart in onze praktijk.
✴ Stress heeft een enorme impact op het welzijn van katten. We zijn dan ook trots dat we onszelf van het ISFM ‘katvriendelijke kliniek’ mogen noemen. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk oorzaken van stress bij katten weg te nemen als ze ons een bezoek brengen.
✴ Iedereen die een kat heeft, weet dat een kat niet hetzelfde is als een kleine hond, maar dat katten hun eigen specifieke behoeften hebben. Daarom hebben we er hard aan gewerkt om de ISFM Cat Friendly Clinic-accreditatie te verkrijgen. Zo kunnen we onze cliënten verzekeren dat ons hele team katten begrijpt en inzicht heeft in hun behoeften.

✴ Een verblijf in de kliniek, buiten hun vertrouwde omgeving, kan erg stressvol zijn voor katten. Daarom doen we alles wat we kunnen om ervoor te zorgen dat katten ontspannen zijn en zich comfortabel voelen.  Al onze feliene patiënten verblijven op een aparte, rustige afdeling zonder honden. Dit beleid maakt onderdeel uit van onze ISFM Cat Friendly Clinic-accreditatie.
   

✴ Als je een bezoek brengt aan onze kliniek, vragen we je om te gaan zitten in het voor katten gereserveerde deel van de wachtkamer. Jouw kat kan op een hoogte geplaatst worden op de kattenpaal tijdens het wachten. Laat hem echter pas vrij in de consultatieruimte en niet in de wachtzaal.
Als ISFM Cat Friendly Clinic hebben we aparte wachttijden voor honden en katten om ervoor te zorgen dat jouw kat zo weinig mogelijk stress ervaart, vandaar dat we enkel werken op afspraak. Ook gaat u na de consultatie langs een andere uitgang naar buiten zodat u de wachtzaal niet meer passeert.
✴ Ons hele team is dol op katten. We helpen u dan ook graag. Bovendien hebben we een speciale contactpersoon voor katten. Nele De Schryver richt zich hoofdzakelijk op de zorg voor en de verzorging van katten.
✴ Op reis met jouw kat? Spuit dan een half uur voor vertrek wat FELIWAY Classic- spray in het mandje van jouw kat. Dit kan uw kat helpen rustig te blijven. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen. Dit product is verkrijgbaar in de praktijk.
✴ Zie je op tegen een bezoek aan de dierenarts? Onze praktijk is door het ISFM geaccrediteerd als katvriendelijke kliniek. Bekijk deze website voor handige tips voor het verminderen van stress …  ga naar www.catfriendlyclinic.org
✴ Als katvriendelijke kliniek hebben we extra ruime kattenverblijven om onze feliene patiënten in op te vangen. Zo zijn ze verzekerd van optimaal comfort terwijl ze behandeld worden.
✴ Als katvriendelijke kliniek geven we jouw kat de tijd om aan onze omgeving te wennen. Je hoeft dus niet raar op te kijken als de dierenarts jouw kat bij binnenkomst in de spreekkamer (niet de wachtzaal) eerst de kamer laat inspecteren en dan pas aan het onderzoek begint. Door zijn omgeving te verkennen, ervaart jouw kat minder stress. Dit is echter niet aan te raden als jouw kat meteen vlucht en nadien niet meer te vangen is.
✴ We zijn een katvriendelijke kliniek, dus al onze dierenartsen en verzorgers begrijpen dat katten voorzichtig, kalm en invoelend benaderd moeten worden zodat ze tijdens hun bezoek zo min mogelijk stress ervaren.
International Cat Care is een charitatieve instelling (#1117342) en een in Engeland geregistreerde non-profitorganisatie (#06002684)
International Cat Care, Place Farm, Tisbury, Wiltshire, Verenigd Koninkrijk, SP3 6LW T +44 1747 871872 – E info@icatcare.org – W www.icatcare.org
Katvriendelijke kliniek, ofwel Cat Friendly Clinic, is een programma van de International Society for Feline Medicine, de diergeneeskundige tak van International Cat Care.
Het doel van dit programma is het bevorderen van een meer  ‘katvriendelijke’ benadering bij dierenklinieken, zodat katten minder stress en problemen ervaren tijdens hun bezoek.