Castratie en Sterilisatie Kat Wettelijk Verplicht!

Elke kat die wordt verkocht of weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gesteriliseerd zijn. Voor oudere katten geldt de registratieplicht niet tenzij ze na 1 september 2014 van verantwoordelijke is veranderd. Deze verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 werd deze sterilisatieplicht uitgebreid. Vanaf die datum moet elke kat, voor de leeftijd van 5 maand oud gesteriliseerd worden. De sterilisatie wordt door de dierenarts genoteerd bij de registratie in de databank CatID.

Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn ook als ze niet verkocht of weggeven worden.

Is dit nog niet in orde voor jouw kat? Maak snel een afspraak voor de pre-operatieve check-up zodat we kunnen kijken of je kat veilig onder narcose zal kunnen gaan.

 

Voor katten verkocht aan of in het bezit van een erkend kweker of katten die worden geëxporteerd, geldt een uitzondering op de sterilisatieplicht.

De bewoners van groot Aalst kunnen bij de stad een kortingsbon aanvragen van €15 voor een kater en €30 voor een kattin via: https://aalst.be/formulier/aanvraag-premie-castratie-of-sterilisatie-huiskatten